Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat Ayı Etkinlikleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat Ayı Etkinlikleri 


Öğretmenlerimizden Gamze BAYIRDA, İkbal KADAMLI ve Ayşenur YAŞAR Türk Kültürüne yönelik çerçeve oluşturacak Keloğlan, Karagöz ve Hacivat gölge oyunu ve Nasrettin Hoca ögelerini belirlediler.

 

Belirlenen ögelere yönelik tekerleme ve şarkı hazırlandı.

Gamze BAYIRDA Türk Kültürüne yönelik çerçeve oluşturacak Keloğlan karakterini içeren eğitim akışını öğrencileriyle birlikte uyguladı. Yarım bırakılan Keloğlan masalını aileleriyle birlikte tamamlayan öğrencilerimiz masaldan sonra aileleriyle birlikte Keloğlanla ilgili tekerleme yazdılar. Sınıfta tamamladıkları masalları arkadaşlarına anlatıp yazıp ezberledikleri tekerlemeleri söylediler.

29-03-202429-03-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 İkbal KADAMLI Karagöz ve Hacivat gölge oyununu öğrencilerine tanıttı. Gölge oyunu gösterisini izleyip Karagöz ve Hacivat kuklaları yaptılar. Yaptıkları kuklalar ile öğrendikleri tekerlemeleri söylediler.

29-03-202429-03-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ayşenur YAŞAR Türk kültürüne ait ögelerden biri olan Nasrettin Hocayı eğitim akışında ele aldı. Nasrettin Hocayı öğrencilerine tanıtıp “Nasrettin Hoca” şarkısını öğrencileriyle söylediler. Nasrettin Hoca sanat etkinliği yaparak çalışmalarını tamamladılar.

29-03-202429-03-2024

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi